shh...sape tuh..??!

Sunday, December 18, 2011

Bile aku da start berp0litik???


Assalamualaikum semua.. halamak time2 maghrib nie tetibe lak aku nak citer pasal p0litik en.. yelah.. mane x nye.. aku terpanggil dan tertarik unt0k k0men pasal vide0 di atas..nak ludah mahasiswa kate nye.. macam lawak seh..  bukan ape...  kiter sb0k sesame Islam-melayu nk gd0h2 pasal hal kecik..da tu nk p0st2 kt u-tuib.. nk bgtau kt seanter0 dunie hal dalam kain negare kite en..kite nie kan negare Islam beb... ISLAM tu kan indah.. t0l0ng ar..jangan finghtin2... k0rang xrase lawak ker..?? .. yelah sb0k ngan hal p0litik sangat.. tapi agame..?? tah ke mane.. aku rase lau 0wang bukan islam(kafir) teng0k vide0 tu.. d0rang gelak kuat2 seh..tg0k umat Islam skang...lemah..semue d0k pakat gad0h.. da la kite bawak name ISLAM...pasal politik nak gd0h..kn kite b0ley  bermusyawarah! aduiy..t0l0ng la.. TAK tau ker.. yang owang bukan islam (kafir) nie..  d0rang akan bergab0ng 0ne day.. nt0k hapuskan umat Islam.. hurm....
``Ya Allah Ya Tuhan kami... Kau selamat kan lah kami dunia dan akhirat.. Kau mantapkan lah Iman kami.. jika pmintaan ku ini keterlaluan.. Kau ampunkan lah d0asa ku.. hambaMu yang tahu meminta..  ..(``)(``).. amin..``

Wednesday, December 14, 2011

Langkawi island time…!!!!


peace yaw!!pengembaraan bermule.. yeay!
Assalamualaikum bl0ggerz  semuer…!!!  Entry kali nie aku nk cerite pasal aku berjalan lak.. minggu lpas dah g mendaki(link) kali nie kite enj0y lak..s0, kiter g langkawi..!! ni xtvt nt0k subject global.. aku anggap nie as my h0liday la kan.. nak dijadikan cerita 17hb sampai 19hb aritu kte0rang 1 klas g sne dgn bas.. lame gak ar sampai dari shah alam ke kuala perlis ke langkawi 10jam gak pjalanan nye..
Xtvt memey best..tapi ala2 rushing ar.. ok ari pertame memey xwat pape..makan tr0s tid0.. then hari kedua..kte0rang g kilim geopark..mas0k rm20..
huyeehhh..!!!

memang best n berbal0i2.. naek speed b0t g gua kelawar..
nk check in gua.....

biler mas0k gue klawar ni..teringat lak kau time aku g trip ke gue tempur0ng dulu.. lebih kurang la..pastu g syarikat gamat..yg terbesar kt langkawi nieh…
besau kan gamat nie.. =)

Then g r0und2 kt tgah2 la0t tu..tg0k helang dr jrak dekat dengan banyak nye…then g ke k0lam ikan lak.. dpt la..aku merase bg ikan sumpit ngn ikan pari makan.. memang besh..pgalaman yang xpenah aku dpat b4 nie…
video
ni vid aku ngn ikan sumpit...

Ok da selesai..balik bilik..petang nye lak kte0rang g tasik dayang bunting..  
5 sekawan..always 2gether..

orang kate lau min0m air tasik nie.. senang pregnant.. hahahaha.. sangat c0mel..!! meh tg0k aku swimming cmner meh.. J after swimming kat tasik tu..kte0rang g lak snorkeling..tapi rase cm xmencabar sgt..sbb guider ltak kte0rang kt tepi la0t.. so, xnmpak la ikan2 yg c0mel2 tu..pastu..tyme nie.. mmg xder s0rang p0n yg amek gambar..sbb semue teruje nak mandi + try mende nie… hehe..
kt tasik.. hebat x..?? wahaha..

ader gak kte0rang jeng0k makam mahsuri... memey cntik mahsuri nie.. sempat la gak aku ngn kengkawan aku bergamar bagai..(kan tu xtvt wajib)
kt umah mahsuri...

Malam nye lak..kte0rang berbebi-q… kte0rang just makan je..d0rang yg sedie kan.. ader ayam,ikan,sate, sosej, bih0n,nasik…macm2 lg la..memang xlarat ar nak habeskan.. fuuhh..alhamdulillah…
Hari ketige.. kte0rang g buffal0 park..then g sh0pping c0klat…
buffal0 farm tyme..!

then balek nek feri ke kuale perlis…nt0k ke shah lam.. kte0rang smpai dalam pk0l 3pagi cmtu la...

Tuesday, December 13, 2011

111111...Puncak Gerah ditawannnnn..!!!

Assalamualaikum semua..!! tajuk entry kali nie..sememang nye menguji kemampuan diri aku unt0k mrempuhi onak duri-bukit bukau time nak smpai ke puncak gunung gerah,.. wuhhhhhho0oo..!!
Ceghite nye begini.. kte0rang skuad 6 SUKSIS diberi tanggungjawab oleh pihak UiTM nt0k g daki gun0ng gerah sempene mencipta bo0k of rec0rd nt0k mendaki 30biji gunung smapai ke puncak pada 11hb.11.2011. seri0usly, time jurulatih kte0rang terang kan pasal pjalanan sbl0m&semase nt0k daki aku just bygkan gunung yg biase je.. mcm kt pic bwh nie…
ini yang aku bayangkan....

Padahal… salah giler telaah aku… peh..!! memang x egat la kan nk nyampai ke puncak tu cmner pulak.. bebukit2.. t0nggeng merangkak berguling semue ader..memang x ar kan.. kirenye aku cm hantar nyawe aku ar kan.. aku berserah ajer..ajal ma0t ditangan Dia kan…. J
ini la..yg lebih kurang kenyataan nye... :)

Kte0rang gerak 9hb.11.11 g ke perak dengan bas UiTM..smpai p0nd0k p0lis sane.. naek forth wheel lak.. mmg melamb0ng2 ar kan.. jalan die mmg peh ar..!!
                                     ni la 4x4 yg kte0rang naek..muke cerie kan.. UiTM dihatiku~

hehe...

lebih kuang 6jam nek 4x4 nie..baru la start mendaki..kt cnie la start mental diuji..hingge la sampai ke puncak.. memang pPpEhHHh..!!!
bgambar ngan 2 jurulatih... muke cerie lagi nie...

meredah sungai...

Pada aku..nt0k smpai ke puncak nie.. mmg perlu kuat dr segi mental ngn fizikel.. lau x..mmg da k0ndem ar  kan..lagi 1.. kene support kengkawan.. aku mmg tacing giler ngan layanan yg kenkawan aku bg kt aku.. terharu beb.. giler kuat semangat kawan ar senang citer kan.. lagi 1, biler aku cm nk giveup .. aku tr0s egat kt member aku yg s0rang neh.. kalau die ley..knp aku xley.. aku mmg tabik kt die.. my her0..! tu la buatkan aku tr0s ader semangat... thank a l0t aishah...(walaup0n die xtau...).. alhamdulillah..semue nye selamat..walup0n ade yang tercalar badan2 nye...adat ar kan.. layan ar cket pics2..
akhir nye sampai gak kt puncak..teng0k ar muke aku..

my r00mate yg tersayang..always with me.. <3

* ppppsssttt...nty tg0k ar pics muke aku kt gerah cm mane.. hehe.. 
Ok la.. nnty kter samb0ng citer laen pulak ey... jage diri tau.. peace yaw..!!

ombak rindu yang berlalu pergi..


Assalamualaikum blogger semue… hurm.. arinie mo0d kurang hepy sket… cer bce taj0k entry kali nie.. (><)
Ye... aku ngaku citer ombak rindu 
memang terbaek n best ending(lau dalam n0vel)..
tapi laen pulak yang terjadi kat aku..
ye.. aku ngaku aku mmg tg0k citer nie ngan die..aku mharapkan ombak rindu tr0s menebal dlm diri kte0rang sebagai mane ending crite nie..
tapi laen pulak yg jadi..
aku x henginkan p0n babak yang lebih kurang same happen kat kt aku… 
seedey wo0o.. bagi sesape yang da tg0k.. 
k0rang prasan cantik tak..
scene Mila yg k0n0n nye bcinte ngan hariz within 6years..
at last dpt tau hariz cinta kan other women.. 
ok fullstop! tu je scene nye.. 
citer nye lebih kuang same ngn aku la.. 
tapi... dalam versi  aku.. dan aku s0rang je yang taw.. 
(bl0m terpikay nak wat filem lagi)..
bler di pikay kan memey pedih..tapi aku kene kuatkan semangat aku.. dan satu bende yang harus aku blajar adalah.. untuk melepaskan n melupakan kan die..biarlah die jadi sejarah dalam hidup aku..

#satu yang aku nak sekarang nie.. kalau la ingatan aku nie b0ley dipadam gune kan pemadam.. yang b0ley menanggalkan segale bekas.. aku nak padam die dr ingatan aku..